Ναι. Η Ιδιότητα Υπόχρεου θα πρέπει να επιλέγεται βάσει της Δχσης για την οποία έχετε διαπιστευτεί. Η ορθή επιλογή της Ιδιότητας Υπόχρεου διευκολύνει στην ορθή καταχώριση των δικαιωμάτων καθώς περιορίζει τις διαθέσιμες πηγές ανά είδος Δχσης και ταυτόχρονα περιορίζει τα σφάλματα.
Όχι τα εν λόγω δικαιώματα θα πρέπει να κατατίθενται υπέρ ΤΕΘΑ σύμφωνα με τα οριζόμενα στην υπ’αρίθμ. Φ.820/5/892342/Σ.529/27 Ιαν 2016 Δγη του ΓΕΣ/ΔΟΙ/1β, όπως και όλα όσα προέρχονται από μισθώματα βάσει συμβάσεως.
Όχι τα δικαιώματα από τη Δχση Κυλικείου θα καταχωρισθούν επιλέγοντας το είδος δικαιώματος «Ποσοστό 6% από τις διαχειρίσεις Λεσχών επί των αγοραζομένων εμπορευμάτων προς μεταπώληση» ενώ τα αντίστοιχα της Δχσης Συσσιτίου με το είδος δικαιώματος «Ποσοστό 6% επί των τιμολογίων αγοράς ειδών συσσιτίου – εστιατορίου, στις διαχειρίσεις εστιατορίου των Λεσχών».
Όχι εφόσον αφορούν τον ίδιο μήνα θα καταχωρούνται αθροιστικά στην ίδια Ταυτότητα, ήτοι μία καταχώριση για τα ΣΟΑ και μία για τα ΣΟΜΥ. Αν τα δικαιώματα προέρχονται από διαφορετικούς μήνες τα παραπάνω αθροίσματα θα επιμερίζονται ανά μήνα προέλευσης.
Όχι για το ποσό που αντιστοιχεί στην κράτηση του ΕΚΟΕΜΣ θα εκδίδεται ισόποση διπλότυπη απόδειξη (υπόδ. ΔΟΙ/20/72) ανά δαπάνη της Δχσης η οποία έχει την υποχρέωση να υποβάλλει για έλεγχο και εκκαθάριση τις δαπάνες με αντίστοιχη λογιστική εγγραφή στα οικεία βιβλία της. Το συνολικό ποσό των κρατήσεων υπέρ ΕΚΟΕΜΣ από δαπάνες ιδίων πόρων, όπως αυτό διαμορφώνεται σωρευτικά στο κλείσιμο του μηνός, θα αποδίδεται μαζί µε τα υπόλοιπα δικαιώματα. Στη φόρμα ανάλυσης του υπόχρεου θα καταχωρίζεται συγκεντρωτικά το ποσό των κρατήσεων ανά κατηγορία πόρου (π.χ. σε βάρος κεφαλαίου ΚΨΜ, κενών διαμερισμάτων ΣΟΑ κ.λπ.) και όχι ξεχωριστά ανά δαπάνη.